Hyundaijeva unaprijeđena potpuno nova Kona stiže s prostranijim pametnim prostorom i visokotehnološkim pogodnostima
 • Usmjerenost na kupca u središtu je Hyundaijevog razvoja proizvoda, a potpuno nova Hyundai Kona nudi jedan od najopsežnijih paketa proizvoda u B-SUV segmentu
 • Potpuno nova Kona je ‘unaprijeđeni multiplayer’ s odvažnim novim izgledom u segmentu B-SUV
 • Hyundai Motor je preuzeo nekonvencionalan pristup razvoja prvo EV varijanti, a zatim je prenio EV atribute i značajke na ICE i HEV varijante
 • Veća, odvažnija i dinamičnija, potpuno nova Kona je evoluirala te odgovara svakom životnom stilu
 • Potpuno nova Kona izražava dinamičnu čistoću u kombinaciji s odvažno oblikovanom robusnošću, nadahnjujući pozitivnu energiju kod kupaca svih dobi
 • Model druge generacije ima jedinstveni i kultni dizajn koji odstupa od tradicionalnog te je napravljen za dinamičan i urbani životni stil
 • Postavljajući nove standarde, Kona dolazi sa širokim rasponom vrhunskih tehnoloških i praktičnih značajki, kao što su dvostruki panoramski zaslon od 12.3 inča, Digital Key 2 Touch, potpuna ažuriranja preko zraka (OTA) itd.
 • EV varijanta opremljena je prilagođenim značajkama, poput funkcije Vehicle-to-Load (V2L), i-PEDAL načina vožnje, e-Active Sound Design (e-ASD) itd.
 • Potpuno nova Kona nudi najširi izbor pogonskih sklopova u B-SUV segmentu: ICE (120 KS, 198 KS, 48 V i AWD), 141 KS HEV i EV (48,4 kWh standardni raspon i 65,4 kWh dugi raspon)
 • Proizvedeno u Europi, za Europu: EV varijanta ažuriranog modela proizvodit će se u Hyundaijevoj češkoj proizvodnoj tvornici, HMMC
 • Smještena između Hyundai Bayona i Tucsona, potpuno nova Kona imat će veće dimenzije od prethodne generacije, zahvaljujući svojoj platformi K3

Potpuno nova Hyundai Kona

Razvoj unaprijeđene i futurističke, potpuno nove Kone započeo je s modelom EV i nekonvencionalnim pristupom dizajnu automobila koji odražava strategiju ubrzane elektrifikacije tvrtke Hyundai Motor. Potpuno nova Kona prepuna je najnovijih tehnologija, udobnosti i pogodnosti.

Kona druge generacije nudi jedan od najopsežnijih paketa proizvoda u B-SUV segmentu, uključujući najširu ponudu pogonskih sklopova. Kupci mogu birati između EV (standard ili dugog dometa), hibridnih električnih (HEV) i motora s unutarnjim izgaranjem (ICE), kao i dinamičkih N Line verzija.

Sa svojim robusnim, dinamičnim dizajnom te uvećanim dimenzijama, potpuno nova Kona zadržava ikonski karakter, podržavajući aktivan stil života kupaca svih dobi i nudeći nove tehnologije i pogodnosti koje pružaju sigurno, povezano i udobno iskustvo. Među nadogradnjama su dvostruki panoramski zaslon od 12,3 inča, Digital Key 2 Touch, potpuna OTA (Over-the-Air) ažuriranja i Connected Car Navigation Cockpit (ccNC).

Kona Electric pruža potpuno električni doseg (AER), vodeći u klasi u B-SUV segmentu (514 km prema WLTP-u). Također, dolazi s elementima dizajna specifičnim za EV, kao što su aktivne zračne zaklopke, unutarnje i vanjske utičnice za Vehicle-to-Load (V2L) funkciju, Head-up Display (HUD), i-PEDAL način vožnje, Smart Regenerative System, elektronički -Active Sound Design (e-ASD) i Eco paket koji se sastoji od upotrebe održivih materijala u unutrašnjosti.

U usporedbi s prethodnom generacijom, novi model ima jedinstvene proporcije s povećanim dimenzijama. Duljina EV varijante sada iznosi 4355 mm, što je 175 mm duže od prve generacije Kone Electric, s međuosovinskim razmakom od 2660 mm, što je 60 mm više. Širina mu je 1825 mm, što je 25 mm šire, a visina je 20 mm viša i sada iznosi 1575 mm.

“Kona Electric igrat će glavnu ulogu uz naše IONIQ modele u jačanju vodstva Hyundaija u području električnih vozila. Novi model temelji se na odličnoj reputaciji prve generacije Kone Electric te je dizajniran da predvodi konkurenciju sa svojim brojnim izvanrednim značajkama. U Hyundaiju ne vidimo EV revoluciju samo kao najnoviji trend. Vjerujemo da je to središnja točka ne samo za industriju, nego i društvo. Implementacijom ekološki prihvatljivih rješenja za mobilnost kao što su naša električna vozila, nadamo se da ćemo ubrzati prijelaz na čistu mobilnost i postići napredak za čovječanstvo. ”

Jaehoon Chang

Predsjednik i izvršni direktor Hyundai Motor Company

Vanjski dizajn

Za potpuno novu Konu, Hyundai se odvojio od uobičajenog procesa dizajna “ICE-to-EV” i umjesto toga razvio obrnuti dizajn “EV-to-ICE”. To je rezultiralo futurističkim EV vanjskim dizajnom u kojem se dinamična čistoća susreće s robusnošću.

Nova Kona ističe se aerodinamičkim performansama bez žrtvovanja stila naglašenog hrabro oblikovanim oblogama lukova kotača od 18 inča koji uključuju prednja i stražnja svjetla, ojačavajući Koninu robusnu podlogu.

Potpuno nova Kona prepuna je parametarskih površina i ne dopušta da se zaboravi da je SUV. Oštar dijagonalni nabor na bokovima povezuje satenski kromiranu letvicu od linije pojasa do spojlera, stvarajući konturu koja obavija cijelo vozilo. Stražnji dio ima još jedno Seamless Horizon svjetlo, kao i visoko postavljeno stop svjetlo (HMSL) koje je besprijekorno integrirano u satenski kromirani profil spojlera.

Na EV varijanti, jedinstven izgled naglašen je Seamless Horizon svjetlom koje je pikselizirano. Živopisne vanjske boje dodatno naglašavaju Konin ikonski dizajn, crpeći inspiraciju iz različitih stilova života kupaca.

Varijante ICE i HEV prenose mnoge dizajnerske karakteristike EV-a s prepoznatljivim zaokretom. Prednji branik ističe se trodimenzionalnim ukrasom i zaštitnom pločom umjesto rešetke.

HEV varijanta koristi gornje i donje aktivne zračne zaklopke (AAF), dok ICE varijanta ima gornju aktivnu zračnu zaklopku radi poboljšanja koeficijenta otpora. Vanjska aktivna zračna zaklopka daje izgled električnog vozila i ICE-u i HEV-u, istovremeno poboljšavajući aerodinamičke performanse.

N Line varijanta nadahnuta izvedbama dodaje namjenski, agresivni prednji i stražnji dizajn s branikom u obliku krila i nižim držanjem, dvostrukim ispušnim cijevima i srebrnim bočnim rubom koji okružuje tijelo kako bi se naglasio njegov sportski, ali sofisticirani imidž. Dodatne opcije uključuju crni krov i namjenske 18-inčne ekskluzivne aluminijske naplatke. Iznutra je N Line varijanta opremljena ekskluzivnim metalnim papučicama N Line i ručicom mjenjača marke N (TGS) za ručni mjenjač sa šest stupnjeva prijenosa. Dostupne su dvije vrste sjedala u crnoj boji s crvenim šavovima: N Line Cloth (GLS) i N Line Eco Alcantara & Leather (TOP). Eco Alcantara® R‑EVOlution® koristi reciklirani PET (polietilen tereftalat).

Unutarnji dizajn

Na temelju povećanih dimenzija modela i univerzalne arhitekture izvedene iz EV-a, Hyundai Motor je uspio dizajnirati fleksibilan unutarnji ‘životni prostor’ za sve stilova života kupaca. Potpuno nova Kona nudi širok i otvoren raspored za još veću udobnost putnika i jednostavno skladištenje tereta.

Arhitektura usmjerena na vozača naglašena je lebdećim vodoravnim C-Padom s integriranim dvostrukim panoramskim zaslonom od 12,3 inča koji potvrđuje visokotehnološki karakter Kone. Kao dio novog izgleda Kone, birač mjenjača premješten je sa središnje konzole iza upravljača, što omogućuje više prostora za pohranu u otvorenom prostoru konzole koji se može iskoristiti kao držač za čaše ili za pohranu velikih torbi.

Novi raspored također naglašava Konin veću i širu unutrašnjost, pružajući svestran i udoban prostor za vozača i putnike.

Opcija tankog, opuštajućeg i udobnog sjedala u prvom redu optimizirana je za “bestežinsku” raspodjelu pritiska tijela kako bi se ublažio umor nakon vožnje.

Potpuno nova Kona također nudi najbolji unutarnji prostor u klasi sa 60 mm duljim međuosovinskim razmakom, 77 mm većim prostorom za noge i 11 mm većim prostorom za glavu u drugom redu sjedala, u usporedbi s prethodnom generacijom. Prostor za ramena u drugom redu ima 1402 mm, najveći u klasi. Konina tanka sjedala za opuštanje u prvom redu, koja su debela samo 85 mm, također dodaju više životnog prostora za putnike u drugom redu.

Asortiman značajki specifičnih za EV za još bolje iskustvo vožnje

Uz pikselizirano Seamless Horizon svjetlo, Kona Electric nudi još više značajki za poboljšano korisničko iskustvo.

Kondicioniranje baterije osigurava sigurno punjenje i performanse dometa zimi, a sustav za sprječavanje zaleđivanja vrata za punjenje omogućuje korisniku da ih otvori i na -30 stupnjeva. Novo svjetlo na vratima priključka za punjenje osigurava vidljivost noću.

Head-up zaslon prikazuje najrelevantnije informacije za vozače kao projekciju od 12 inča na vjetrobranskom staklu. To vozačima omogućuje brzu obradu informacija dok zadržavaju pozornost na cesti ispred sebe. e-ASD stvara virtualni zvuk koji čini električna vozila privlačnijim za vozača. Kabini se dodaje optimalan zvuk, uzimajući u obzir varijable, kao što su brzina vožnje, okretni moment, stanje motora i ubrzanje. Vozači mogu jednostavno kontrolirati glasnoću i prilagoditi zvuk u kabini.

Uz dvosmjerni ugrađeni punjač, funkcija Vehicle-to-Load (V2L) može napajati bilo koji uređaj ili puniti električnu opremu s 3 kW, s unutarnjim i vanjskim utičnicama radi praktičnosti. Unutar vozila uređaji se mogu uključiti u standardnu utičnicu na stražnjoj središnjoj konzoli (230 V) kada je EV uključen. Izvana se uređaji mogu priključiti pomoću V2L adaptera za korištenje baterije dok je automobil ugašen.

Novi i-PEDAL pruža način vožnje koji vozačima omogućuje ubrzavanje, usporavanje i zaustavljanje samo pomoću papučice gasa.

Kona Electric također dolazi s pametnim regenerativnim sustavom koji automatski prilagođava količinu regenerativnog kočenja na temelju informacija prometa.

Najbolja tehnologija elektroničkog upravljanja i povezivosti u klasi

Potpuno nova Kona podiže povezivost na višu razinu s kontinuiranim OTA (Over-the-Air) ažuriranjima softvera, što vlasnicima automobila omogućuje da uštede na troškovima i da svoje automobile održavaju najnovijim i nadogradivim softverom.

Nova Kona se može zaključati, otključati i pokrenuti pomoću Digital Key 2 Touch, koristeći komunikaciju bliskog polja (NFC) na Apple, Samsung i Google Pixel pametnim telefonima ili satovima, što jamči visoku razinu sigurnosti. Iznutra je dvostruki panoramski zaslon od 12,3 inča integriran u audio-video navigacijski (AVN) sustav kako bi vozačima pružio potpuno digitalno iskustvo klastera i infotainmenta.

Nova Kona bit će prvi Hyundaijev model koji će primijeniti novi Connected Car Navigation Cockpit (ccNC) koji pruža naprednu grafiku i savršeno jedinstvo među zaslonima vozila. Prilikom parkiranja, Surround View Monitor (SVM) prikazuje vozilo s različitih točaka gledišta u HD-u za sigurno i jednostavno parkiranje, dok učinkovita i široka projekcijska LED prednja svjetla osvjetljavaju put.

Bose Premium Sound System sa sedam zvučnika plus subwoofer pružaju bogato i impresivno iskustvo slušanja. Vozač i putnici imaju pristup dvama USB-C punjačima (uključujući jedan s podatkovnom podrškom) i utičnici od 12 V sprijeda, kao i dvama USB-C punjačima straga. Kona je također opremljena najnovijom verzijom Hyundaijeve tehnologije povezivanja, a usluga Bluelink® Streaming za glazbu i video bit će dostupna kasnije.

Sigurnost i praktičnost

Kona druge generacije opremljena je sljedećom razinom Hyundai Smart Sense ADAS značajki koje nisu dostupne na većini drugih B-SUV vozila, čime se osigurava najviša razina sigurnosti i udobnosti na cesti.

Kamera u kabini (ICC) koristi unutarnju kameru vozila za analizu pozornosti vozača te, u slučaju umora ili nepažnje, upozorava ih ili intervenira, ako je potrebno. A Remote Smart Parking Assist (RSPA) pomaže vozačima u ulasku i izlasku s parkirnih mjesta. Pritiskom na tipku pametnog ključa vozilo se pomiče naprijed ili nazad.

Monitor mrtvog kuta (BVM) pomaže vozaču prikazujući mrtvi kut na zaslonu pri promjeni trake. Ako je potrebno, kočenje se automatski primjenjuje kako bi se spriječio sudar.

Kona Electric nudi dodatne sigurnosne značajke, kao što je Forward Collision-Avoidance Assist 2.0 (FCA 2.0), sustav koji pomaže pri izbjegavanju sudara, prelazak raskrižja i promjenu trake. Tu je i Highway Driving Assist 2 (HDA 2), koji pomaže vozačima u održavanju sigurnog razmaka od vozila ispred te pretjecanju sporijih vozila ispred.

Potpuno nova Kona puna je raznih drugih naprednih sustava za pomoć vozaču (ADAS), kao što su Lane Keeping Assist (LKA), Intelligent Speed Limit Assist (ISLA), Driver Attention Warning (DAW) i High Beam Assist (HBA). Također je opremljena s nekoliko funkcija za udobnost vožnje, poput pametnog tempomata (SCC), pametnog tempomata temeljenog na navigaciji (NSCC) i pomoći pri praćenju trake (LFA).

Za sigurno parkiranje, potpuno nova Kona nudi razne napredne tehnologije, kao što je Surround View Monitor (SVM), Forward/Side/Reverse Parking Distance Warning (PDW), Reverse Park Collision-Avoidation Assist (PCA) i Remote Smart Parking Pomoć (RSPA).

Opcije pogonskih sklopova

Za europske kupce dostupna je varijanta ICE s izborom motora 1.0 T-GDi ili 1.6 T-GDi. 1.0 T-GDi proizvodi maksimalnih 120 KS i do 200 Nm okretnog momenta. 1.6 T-GDi razvija 198 KS i do 265 Nm okretnog momenta.

Oba pogonska sklopa dostupna su sa sedam-stupanjskim mjenjačem s dvostrukom spojkom (7DCT) ili šesterostupanjskim ručnim mjenjačem (6MT), dok 1.6 T-GDi može biti opremljen opcijskim pogonom na sva četiri kotača. 1.0 T-GDi sa šest-stupanjskim ručnim mjenjačem (6MT) također može biti opremljen 48-voltnom blagom hibridnom tehnologijom za povećanu učinkovitost goriva.

Dostupnu HEV varijantu pokreće posebno kalibrirani 1,6-litreni GDi motor s izravnim ubrizgavanjem goriva uparen s električnim motorom koji pruža impresivno ubrzanje i visoku učinkovitost s kombiniranom snagom od 141 KS i do 265 Nm okretnog momenta. Ovaj potpuno hibridni pogonski sklop dostupan je samo sa sedam-stupanjskim mjenjačem s dvostrukom spojkom (7DCT) i pogonom na prednje kotače (FWD).

Električna varijanta dostupna je s izborom između dvije opcije baterije. Verzija dugog dometa s baterijom od 65,4 kWh ima električni motor koji daje najveću snagu od 218 KS (160 kW) i maksimalni domet vožnje od preko 514 kilometara (WLTP). Standardna verzija ima kapacitet baterije od 48,4 kWh, s motorom koji isporučuje 156 KS (111 kW) i maksimalnim dometom vožnje od 377 kilometara (WLTP).

Elementi dizajna koji dodaju sportski stil i poboljšavaju performanse

Za potpuno novu Konu, Hyundai se odvojio od konvencionalnog procesa dizajna ICE-to-EV i umjesto toga je razvio dizajn EV-to-ICE. To je rezultiralo futurističkim vanjskim dizajnom usmjerenim na EV, u kojem koegzistiraju čistoća i robusnost.

“Unaprijeđena Koninim jedinstvenim karakterom, potpuno nova Kona samouvjereno izražava svoju odvažnu i dinamičnu prisutnost. Kona je evoluirala u svakom pogledu kako bi prihvatila još širi raspon raznolikosti i prilagodila se svakom životnom stilu.“

SangYup Lee

Viši potpredsjednik i voditelj Hyundai Global Design Centera

Kona stvara hrabar i dinamičan dojam, nadahnut robusnim dizajnom usmjerenim na tehnologiju. Aerodinamički profil modela – s koeficijentom otpora od 0,27 – dizajniran je kako bi se istaknuo njegov čisti volumen i aerodinamička izvedba. Za stvaranje kontrasta s čistoćom prednjeg dijela u obliku i volumenu, Kona ima oštar povezani parametarski dizajn površine i vrlo precizne detalje.

Elementi dizajna specifični za EV

Potpuno nova varijanta Kone EV ima karakterističan i prepoznatljiv dizajn. Seamless Horizon dnevna svjetla (DRL) i pikselna grafika na usisnoj rešetki odgovaraju detaljima piksela na stražnjem braniku i dizajnu 18-inčnih aluminijskih kotača.

Futuristički i jednostavan dizajn donjeg branika, kao i crni bočni retrovizori, crna obuhvatna linija i opcijski crni krov doprinose odvažnom, ali čistom stilu vozila. Aerodinamični bočni prag završava u robusnim, ali jednostavnim lukovima kotača u boji karoserije.

 • Pixelated Seamless Horizon prepoznatljiva svjetla za dnevnu vožnju (DRL)
 • Futuristički i jednostavan dizajn donjeg branika i Pixel grafika na usisnoj rešetki
 • Pixel detalji na stražnjem braniku
 • Crna obuhvatna linija
 • Aerodinamični bočni prag
 • Robustan, ali jednostavan i čist dizajn lukova kotača u boji karoserije
 • Dizajn 19-inčnih aluminijskih kotača koji nalikuje Pixelima.

Elementi dizajna specifični za ICE/HEV

ICE i HEV varijante potpuno nove Kone poboljšavaju aerodinamiku i koeficijente otpora s gornjim (ICE/HEV) i donjim (HEV) aktivnim zračnim zaklopkama (AAF). Odvažan i robustan dizajn zaštitne ploče nadopunjuje kontrastne crne lukove kotača. Dodatna crna boja za obloge, bočne podebljane dijelove i branik su u kontrastu s bočnim retrovizorom i krovom u boji karoserije. Futuristički elementi kao što su Seamless Horizon svjetla i 3D ukrasi na prednjem dijelu vozila upotpunjuju potpuno novi dizajn.

 • Seamless Horizon svjetla
 • Niska rešetka s aktivnim zračnim zaklopkama
 • Odvažan i robustan dizajn zaštitne ploče
 • Krov i bočni retrovizori u boji karoserije s odabranim opcijama boja karoserije
 • 2 boje (crni krov) s odabranim opcijama boje karoserije. Crna boja (opcija) na oblogama, podebljanim stranicama i braniku
 • Ekološki prihvatljiva boja
 • Kontrastni, odvažni dizajn luka kotača (crni)
 • Gornje (ICE + HEV) i donje (HEV) aktivne zračne zaklopke (AAF) za poboljšanje aerodinamike/koeficijenta otpora.

Elementi dizajna specifični za N liniju

Kod sportske, ali sofisticirane N Line varijante potpuno nove Kone nalazimo agresivniji dizajn prednjeg i stražnjeg dijela. Zamjetna sportska rešetka i usisnici zraka, branik u obliku krila i dvostruke ispušne cijevi daju vozilu sportski izgled, dok sjajni crni bočni retrovizori i opcijski dvobojni crni krov u kombinaciji sa srebrnim bočnim pragovima koji okružuju karoseriju naglašavaju visoke performanse. Ekskluzivni izborni namjenski 18-inčni aluminijski kotači, N Line ekskluzivne metalne papučice i N Brand ručica mjenjača (TGS) izdvajaju N Line Konu od ostalih varijanti.

 • Agresivniji i sportskiji dizajn prednjeg i stražnjeg dijela
 • Dizajn donjeg branika u obliku krila za naglašavanje sportskog karaktera modela
 • Dvostruke ispušne cijevi
 • Sjajno crno bočno ogledalo
 • Dvobojni crni krov (opcionalno)
 • Dodatni spojler u obliku krila za bolje aerodinamičke performanse i naglašavanje visokih performansi (opcionalno)
 • Srebrni bočni pragovi koji okružuju karoseriju i naglašavaju visoke performanse
 • N Line ekskluzivne metalne pedale
 • N Brand ručica mjenjača (TGS).
 • Namjenski 18-inčni aluminijski kotači, N Line ekskluzivni dizajn (opcija)
 • Dostupnost dvije vrste sjedala: tkanina N linije (GLS) ili Eco Alcantara & koža (TOP)
 • Eco Alcantara® R-EVOlution® koristi reciklirani PET
 • Više od 65 posto recikliranih sirovina.

Veći i pametniji unutarnji prostor

Hyundai je dodatno razvio elemente iskustva u potpuno novoj Koni kako bi obuhvatio širi raspon životnih stilova u fleksibilnom životnom prostoru za još veću udobnost putnika i jednostavnije skladištenje tereta.

Dizajn interijera

Fleksibilna osnovna struktura nalik na EV, u kombinaciji s arhitekturom usmjerenom na vozača, naglašava jednostavnost i prostrano široku unutrašnjost.

Zakrivljena klupa u drugom redu pojačava Koninu estetiku urbanog dizajna 21. stoljeća. Ovaj ‘stambeni prostor’ nudi jedinstveno iskustvo uz maksimalnu iskoristivost, udobnost i praktičnost. Iza drugog reda nalazi se maksimiziran prtljažni prostor.

Dodatak mélange tkanine omekšava interijer pun visoke tehnologije i upotpunjuje funkcionalnu, ali ugodnu atmosferu. Proširujući iskustvo u zatvorenom prostoru, produženi krovni otvor može se otvoriti kako bi unutrašnjost dobila još prostraniji osjećaj.

Potpuno nova Kona također nudi najbolji prostor u klasi sa 60 mm duljim međuosovinskim razmakom, 77 mm većim prostorom za noge i 11 mm većim prostorom za glavu u drugom redu sjedala, u usporedbi s prethodnom generacijom. Prostor za ramena u drugom redu iznosi 1402 mm i ujedno je najveći u svojoj klasi, pružajući najbolju nastanjivost u ‘životnom prostoru’ za putnike. Konina tanka sjedala za opuštanje u prvom redu, koja su debela samo 85 mm, također dodaju više životnog prostora za putnike u drugom redu.

Osim toga, birač mjenjača premješten je sa središnje konzole iza upravljača  što omogućava više prostora za otvorenu, čistu strukturu.

Stražnji prtljažnik poboljšan je za 30 posto na 466 litara kako bi se osigurao najbolji kapacitet u klasi.

Preklopiva stražnja sjedala u omjeru 40:20:40 pružaju bolji kapacitet utovara i modularnost, a kada su potpuno sklopljena, kapacitet se povećava na 1300 litara.

Dvostruki panoramski zaslon od 12,3 inča odlikuje se pametnim dizajnom za maksimalan pristup, upotrebljivost i kontrolu, dok je opcija sjedala za opuštanje u prvom redu optimizirana za bestežinsku raspodjelu pritiska tijela kako bi se ublažio umor nakon duge vožnje.

Boje interijera

 • Standard

Crna Mono

Grey 2 Tone (HEV & EV glavna boja unutrašnjosti)

Sage Green i Black

 • Eko

Fossil Grey (ekskluzivno za EV)

 • Paketi boja

Sage Green i Black s detaljima u boji limete

Black Mono s narančastim detaljima

 • N linija

Black Mono s crvenim detaljima

Dvije dostupne vrste sjedala: tkanina N linije (GLS) ili Eco Alcantara i koža (TOP)

Eco Alcantara® R-EVOlution® koristi reciklirani PET

Više od 65 posto recikliranih sirovina u odnosu na ukupnu težinu.

Dimenzije

 • Potpuno nova Kona bit će pozicionirana na višem kraju B-SUV segmenta u smislu dimenzija
 • U usporedbi s prethodnom generacijom, druga generacija Kone je povećana u svim dimenzijama zahvaljujući K3 platformi
 • Integrirana modularizacija platforme s aplikacijom ICE/HEV/EV
 • Poboljšanje unutarnjeg prostora u usporedbi s Koninom platformom prve generacije, posebno za drugi red sjedala i prtljažnik
 • Poboljšan osjećaj upravljanja promjenom položaja mjenjača
 • Poboljšana konstrukcija za ugradnju ovjesa za poboljšanje buke, vibracija i grubosti
 • Stabilnije performanse u slučaju frontalnog sudara primjenom strukture prolaza s više opterećenja
 • Kapacitet prtljažnika povećan je za 30 posto

Duljina

Potpuno nova Kona ICE/HEV: 4350 mm

Potpuno nova Kona EV: 4355 mm

N linija: 4385 mm

Širina

Potpuno nova Kona ICE/HEV: 1825 mm

Potpuno nova Kona EV: 1825 mm

N linija: 1825 mm

Visina

Potpuno nova Kona ICE/HEV: 1570 mm (opremljena gumama od 17 inča)

Potpuno nova Kona EV: 1575 mm

N linija: 1580 mm

Međuosovinski razmak

Potpuno nova Kona ICE/HEV: 2660 mm

Potpuno nova Kona EV: 2660 mm

N linija: 2660 mm.

Održivi materijali za moderan stil života

Potpuno nova Kona ima paket ekološki prihvatljivih materijala iznutra i izvana. Poklopci vozila i BCF podni tepisi sadrže reciklirane PET materijale, a ekološki prihvatljiva prirodna koža s niskim sadržajem kroma i antilop potječu iz održivijih izvora.

 • 20% reciklirane plastike
 • Hyundaijev prvi razvijeni/primijenjeni mrežasti naslon za glavu za bolje korisničko iskustvo
 • Bio boja
 • Ekološka prirodna koža s malo kroma
 • Ekološki antilop, 7-8% bio
 • BCF podni tepih, 10% reciklirane plastike.

Najbolje tehnologije i povezivost u klasi

komunikaciju kratkog polja (NFC) na Apple, Samsung i Google Pixel pametnim telefonima ili satovima, što osigurava visoku razinu sigurnosti. Iznutra, dvostruki panoramski zaslon od 12,3 inča integriran je u audio-video navigacijski (AVN) sustav kako bi vozačima pružio impresivno digitalno iskustvo.

Potpuno nova Kona bit će prvi Hyundaijev model koji će primijeniti novi Connected Car Navigation Cockpit (ccNC), koji pruža potpuno digitalno iskustvo klastera i infotainment zaslona.

Prilikom parkiranja, Surround View Monitor (SVM) prikazuje vozilo s različitih točaka gledišta u HD-u za sigurno i jednostavno parkiranje, dok učinkovita, široka projekcijska LED prednja svjetla osvjetljavaju put.

Bose Premium Sound System sa sedam zvučnika i subwoofer ugodili su Bose inženjeri kako bi pružili bogato i impresivno iskustvo slušanja. Vozač i putnici imaju pristup dvama USB-C punjačima (uključujući jedan s podatkovnom podrškom) i utičnici od 12 V sprijeda, kao i dvama USB-C punjačima straga. Nova Kona je također opremljena najnovijom verzijom Hyundaijeve tehnologije povezivanja, a usluga Bluelink® Streaming za glazbu i video bit će dostupna kasnije.

Hyundai Motor pokreće Amazon Music streaming u automobilu čime potpuno nova Kona Electric omogućuje pretplatnicima Amazon Musica da uživaju u svojoj omiljenoj glazbi i playlistama dok su u pokretu bez dodatnih troškova prijenosa podataka.

Dostupna audio oprema i oprema za povezivanje

Potpuno nova Kona se može zaključati, otključati i pokrenuti putem digitalnog ključa, koristeći komunikaciju bliskog polja (NFC) na Apple, Samsung i Google Pixel pametnim telefonima ili satovima, što jamči visoku razinu sigurnosti.

Birač mjenjača premješten je sa središnje konzole iza upravljača za praktičniju vožnju (samo HEV i EV).

Ručice mjenjača iza upravljača nude brze promjene stupnjeva prijenosa i kontrolu razine regenerativnog kočenja.

Novi Connected Car Navigation Cockpit (ccNC) pruža potpuno digitalno iskustvo klastera i infotainment zaslona.

Surround View Monitor (SVM) prikazuje HD video situacije oko vozila za sigurno parkiranje.

Over-the-Air (OTA) softverska ažuriranja omogućuju vlasnicima automobila da uštede na troškovima, izbjegnu putovanja u servisne centre i automatski održavaju svoje automobile najnovijim softverskim ažuriranjima.

Bose Premium Sound System i subwoofer pružaju bogato i impresivno iskustvo slušanja.

U Koni EV zvučni sustav podržava e-ASD emitiranjem virtualnih zvukova vozila.

Hyundai Bluelink® povezane usluge automobila

Uz potpuno novu Konu, Hyundai nudi najnoviju verziju svojih nadograđenih Bluelink® Connected Car usluga koje pružaju niz značajki i omogućuju korisnicima da upravljaju svojim automobilom pomoću pametnih telefona ili glasom kako bi svoju vožnju učinili praktičnijom i ugodnijom. Ove usluge također pomažu korisnicima u traženju i planiranju najbolje rute do finalnog odredišta, što uključuje i stanice za punjenje na putu.

Konina značajka Connected Routing, temeljena na oblaku, izračunava rute vožnje na moćnom serveru u sklopu Bluelink aplikacije. To osigurava točnije predviđanje prometa i vrijeme dolaska te općenito pouzdaniji izračun rute.

U međuvremenu, stanice za punjenje pojavljuju se na karti, pokazujući dostupnost i procijenjeno vrijeme punjenja. Klikom na ikonu stanice na karti, korisnici mogu vidjeti je li dostupno AC, DC ili ultrabrzo punjenje, kao što je IONITY.

Aplikacija Bluelink® prikazuje domet vozila, stanje baterije i vrijeme punjenja. Kupci mogu pristupiti naprednom sustavu upravljanja baterijom kako bi odabrali vrijeme punjenja koje najbolje odgovara njihovom rasporedu ili proračunu.

Kona vozači mogu pokrenuti i zaustaviti punjenje pritiskom na gumb na svojoj aplikaciji za pametne telefone. Tijekom hladnijih mjeseci, daljinska kontrola klime omogućuje korisnicima da zakažu prethodno zagrijavanje Kone dok je spojena na vanjski izvor napajanja. Ne samo da to osigurava udobnost za putnike tijekom vožnje, već također štedi energiju baterije koja bi inače bila potrebna za grijanje vozila na cesti.

Konin online sustav za prepoznavanje glasa prihvaća jednostavne glasovne naredbe za prikladnu kontrolu klima uređaja u kabini, radija, grijanog upravljača, grijanih/hlađenih sjedala i drugih funkcija. Sustav također može pomoći s raznim točkama interesa (POI) i ažuriranjem statusa vremena.

Značajke usluge Bluelink® i LIVE

OTA softversko ažuriranje: omogućuje korisnicima da primaju sva buduća ažuriranja softvera uz uštedu vremena

Connected Routing & Live Traffic: navigacijski sustav temeljen na oblaku koji nudi još preciznije rute za svakodnevnu vožnju

Last Mile Navigation: nakon što je njihov automobil parkiran, korisnici mogu nastaviti svoje putovanje do konačnog odredišta na svom pametnom telefonu u rasponu od 200 metara do dva kilometra putem navođenja proširene stvarnosti ili Google karata

Korisnički profil: pohranjuje korisničke postavke infotainmenta u oblaku, kao što su jezik, Bluetooth i navigacijske postavke. Korisnički profil tada se može prenijeti na druge Hyundai modele

Daljinsko upravljanje profilom: pohranjuje odabrane postavke vozila u Bluelink® oblaku, s mogućnošću daljinskog ažuriranja i vraćanja u vozilo, prilagođene preferencijama vozača kao što su pojedinačne postavke vozača za položaj sjedenja

Ažuriranja parkiranja u stvarnom vremenu: sada uključuju informacije o cijenama parkiranja na ulici uz dostupnost obližnjeg parkirnog mjesta

Integracija kalendara: vozači mogu sinkronizirati svoj Google ili Apple kalendar s infotainment sustavom automobila i navigirati izravno do sastanaka

Usluge na daljinu: vozači mogu zaključati/otključati svoj automobil i vidjeti status vozila pomoću aplikacije Bluelink®

Daljinska kontrola klime: omogućuje korisnicima da zakažu predkondicioniranje

Mrežno prepoznavanje glasa: mrežno prepoznavanje glasa (u oblaku) koje može kontrolirati određene funkcije vozila

Find My Car: vozači mogu lako locirati svoje vozilo ako su zaboravili gdje su parkirali

Pošalji u automobil (POI): potražite lokalne točke interesa te pošaljite rezultate satelitskoj navigaciji automobila.

Sigurnost

Alarm vozila i obavijesti o statusu: obavještava korisnike ako je vozilo ostavljeno s otključanim vratima ili prozorima

Održavanje: dijagnostika i izvješće o vozilu (npr. tlak u gumama i zračni jastuci), informacije o vožnji…

Potpuno nova Kona također je opremljena funkcijama Apple CarPlay i Android Auto. To omogućuje korisnicima da preslikaju funkcionalnost svojih iOS i Android pametnih telefona na pojednostavljen i praktičan način. Dostupna je podrška za višestruku Bluetooth vezu, tako da se dva uređaja mogu upariti istovremeno – jedan za telefonske pozive i jedan za streaming glazbe.

Karakteristike specifične za EV

EV varijante potpuno nove Kone nude još više značajki za poboljšanu usmjerenost na kupca. Kako bi izrazio jedinstvenu prisutnost Kone EV, ovo je prvi put da je Hyundai spojio Seamless Horizont dnevna svjetla (DRL) s pixelima.

EV varijanta također će imati novi grijani poklopac za punjenje. Zahvaljujući sustavu grijanja, poklopac ugrađenog punjača (OBC) neće se smrzavati zimi.

Potpuno nova Kona EV također će dolaziti s E-Active Sound Design (E-ASD), koji stvara virtualne zvukove za EV. Ova tehnologija čini električna vozila “prijateljskijima” prema vanjskom svijetu. Iznutra je zvuk optimiziran brzinom vožnje, stanjem okretnog momenta i ubrzanjem. Dodatno, vozači mogu prilagoditi zvuk i glasnoću prema vlastitim željama.

Projekcijski Head-up zaslon prikazuje najvažnije informacije za vozače na vjetrobranskom staklu. To vozačima omogućuje brzu obradu informacija, a istovremeno održavanje pogleda na cesti ispred sebe. Potpuno nova Kona također nudi Hyundaijevu tehnologiju Vehicle-to-Load (V2L). Uz dvosmjerni OBC, kućanski uređaji mogu se napajati ili puniti izravno iz vozila.

Kona Electric nudi dodatne sigurnosne značajke, kao što je Forward Collision-Avoidance Assist 2.0 (FCA 2.0), koji pomaže vozačima sa sigurnosnim funkcijama kao što su Evasive Steering, Junction Crossing Monitoring, Oncoming and Side Lane Lane Change Assist. Potpuno nova varijanta KONE EV također će sadržavati Highway Drive Assist 2.0 (HDA 2.0). HDA 2.0 pomaže vozačima u održavanju sigurnog razmaka od vozila ispred i pretjecanju drugih vozila.

Novi i-PEDAL omogućuje ubrzavanje, usporavanje i zaustavljanje samo pomoću papučice gasa. Pametni regenerativni sustav automatski prilagođava količinu regenerativnog kočenja na temelju informacija iz toka prometa ispred vozila.

Sigurnost

Kona druge generacije opremljena je sljedećom razinom Hyundai Smart Sense ADAS značajki koje nisu dostupne na većini drugih B-SUV vozila, čime se osigurava najviša razina sigurnosti i udobnosti na cesti.

Kamera u kabini (ICC) koristi unutarnju kameru vozila za analizu pozornosti vozača i, u slučaju pospanosti ili nepažnje, upozorava ili intervenira, ako je potrebno. Daljinska pametna pomoć pri parkiranju (RSPA) pomaže vozačima prilikom ulaska i izlaska s parkirnog mjesta. Pritiskom na tipku pametnog ključa vozilo se pomiče naprijed ili nazad.

Monitor mrtvog kuta (BVM) pomaže vozaču prikazujući mrtvi kut na zaslonu pri promjeni trake.

Kona Electric nudi dodatne sigurnosne značajke, kao što je Forward Collision-Avoidance Assist 2.0 (FCA 2.0), napredni sustav za izbjegavanje sudara, prelazak raskrižja, promjenu trake i slično.

Također ima Highway Driving Assist 2 (HDA 2), napredni sustav koji pomaže vozačima u održavanju sigurnog razmaka od vozila ispred i pri pretjecanju sporijih vozila ispred.

Punjenje i domet

S 102,3 kW DC brzim punjenjem, Kona Electric će se napuniti od 10% do 80% za 41 minutu. Za 15 minuta, verzija dugog dometa s baterijom od 65,4 kWh i 17-inčnim kotačima može dodati do 162 km, verzija dugog dometa s baterijom od 65,4 kWh i 19-inčnim kotačima može dodati do 139 km, a standardna verzija s baterijom od 48,4 kWh i 17-inčnim kotačima može dodati do 114 km (WLTP kombinirani ciklus). Uz AC punjenje od 11 kW, standardna verzija s baterijom od 48,4 kWh puni se za 4 sata i 55 minuta, dok se verzija dugog dometa s baterijom od 65,4 kWh puni za 6 sati i 55 minuta.

Tehničke specifikacije

ICE

 • T-GDi
 • kW (KS): 88 (120)
 • Okretni moment (kombinirani): 200 Nm
 • 6 T-GDi
 • kW (KS): 146 (198)
 • Okretni moment (kombinirani): 265 Nm

HEV

 • 6 T-GDi
 • kW (KS): 104 (141)
 • Okretni moment (kombinirani): 265 Nm

EV 400V

48,4 kWh

 • kW (KS): 114,6 (156)
 • Okretni moment (kombinirani): 255 Nm

65,4 kWh

 • kW (KS): 160 (218)
 • Okretni moment (kombinirani): 255 Nm

Potpune tehničke specifikacije bit će dane u zasebnom dokumentu nakon homologacije.

Odricanje od odgovornosti: podaci o CO2 i emisijama

Kona

Kombinirana potrošnja goriva za Hyundai Kona 1.0 T-GDI sa 6MT 2WD u l/100 km: 6,0 – 5,6; Emisije CO2 kombinirane u g/km: 138 – 128 (WLTP)

Kombinirana potrošnja goriva za Hyundai Kona 1.0 T-GDI sa 7DCT 2WD u l/100 km: 6,4 – 5,8; Emisije CO2 kombinirane u g/km: 147 – 132 (WLTP)

Kombinirana potrošnja goriva za Hyundai Kona 1.0 T-GDI 48V sa 6MT 2WD u l/100 km: 5,9 – 5,4; Emisije CO2 kombinirane u g/km: 134 – 123 (WLTP)

Kombinirana potrošnja goriva za Hyundai Kona 1.6 T-GDI sa 6MT 2WD u l/100 km: 6,7 – 6,2; Emisije CO2 kombinirane u g/km: 152 – 141 (WLTP)

Kombinirana potrošnja goriva za Hyundai Kona 1.6 T-GDI sa 7DCT 2WD u l/100 km: 6,5 – 6,2; Emisije CO2 kombinirane u g/km: 148 – 141 (WLTP)

Kombinirana potrošnja goriva za Hyundai Kona 1.6 T-GDI sa 7DCT 4WD u l/100 km: 7,1 – 6,7; Emisije CO2 kombinirane u g/km: 162 – 151 (WLTP)

Kombinirana potrošnja goriva za Hyundai Kona Hybrid 1.6 HEV 6DCT 2WD u l/100 km: 4,8 – 4,5; Emisije CO2 kombinirane u g/km: 108 – 103 (WLTP)

Kona Electric

Kombinirana potrošnja električne energije za Hyundai Kona Electric 48,4 kWh u kWh/100 km: 14,6; Kombinirane emisije CO2 u g/km: 0 (WLTP)

Kombinirana potrošnja električne energije za Hyundai Kona Electric 65,4 kWh u kWh/100 km: 14,7 – 16,6; Kombinirane emisije CO2 u g/km: 0 (WLTP).