Otvoren prestižni Hyundai Motorstudio Busan

Hyundai Motorstudio Busan svečano je otvoren početkom travnja u Južnoj Koreji. Ovo je šesto mjesto te vrste, uz studije u Seulu, Goyangu i Hanamu u Koreji te Pekingu i Moskvi. Prostor se nalazi u bivšoj tvornici žičane užadi koja se transformirala u kompleks umjetnosti i kulture nakon održavanja Bijenala 2016.

Tema cijelog koncepta je ‘Dizajn po kojem se živi’ koji istražuje kako vrhunski dizajn nadahnjuje i obogaćuje svakodnevni život ljudi, u što se savršeno uklopila Hyundaijeva predanost pomicanju granica dizajna. Potpuno novi prostor pokušat će potaknuti posjetitelje tijekom cijele godine mnoštvom umjetničkih pristupa koji pokušavaju razbiti tradicionalne ideje i granice dizajna automobilske, ali i drugih industrija.

Prva izložba dizajna Motorstudija “Reflections in Motion” poziva posjetitelje da otkriju i razmisle o utjecaju vremena i dizajna u kontekstu Hyundaijeve vizije ‘Napredak za čovječanstvo’. Posjetitelji će iskusiti dizajn svim osjetilima kroz interakciju bojom, materijalom, formom, svjetlošću i sjenom.

Hyundai Motorstudio Busan također će bit domaćin programa učenja prilagođenih kako iskusnim dizajnerima tako i djeci, a svi će se posjetitelji moći okrijepiti u restoranu te ponijeti kući uspomenu uz trgovine s različitim dizajnerskim predmetima.