Za bolje sutra!

Prije šest mjeseci Hyundai Motor i Program Ujedinjenih naroda za razvoj pokrenuli su inicijativu „za bolje sutra“, koja je omogućila ljudima širom svijeta da pomognu svojim zajednicama krenuti prema zelenijoj budućnosti. Inovatori iz različitih zemalja predali su svoja rješenja putem platforme „za bolje sutra“: od praktičnih inicijativa na terenu do digitalnih inovacija, vodeći se konkretnim potrebama unutar svojih zajednica.

Kako bi pokazali napredak široj javnosti, ali i inspirirali je, snimili su video s temom „Održivi gradovi i zajednice“. Video sadrži tri inspirativne priče o rješenjima za održivi život: solarne ulične lampe za mračne dijelove naselja u Nigeriji, električni autobusi u Nepalu te rješenje iz Velike Britanije za „vraćanje leda“ na Arktik. “Mnogi se ljudi svako jutro bude želeći doprinijeti pozitivnim promjenama i pitajući se kako to mogu učiniti”, rekla je ambasadorica projekta Jessica Alba. “Ovaj film govori o članovima zajednice „za bolje sutra“ koji su tu želju pretvorili u djelo. Riječ je o izazovima s kojima se suočavaju, rješenjima koja pronalaze i kako na taj način poboljšavaju život u svojim zajednicama, ali i šire. ”

Platforma www.fortomorrow.org prihvaća prijave sve do kraja godine, a već ih sada ima na desetke iz 30 različitih zemalja.